CMS چیست و معرفی انواع سیستم مدیریت محتوا

آنچه در این مقاله می خوانید

گسترش یافتن کسب‌و‌کارها و نتایجی که در تنوع‌ بخشی محصولات وجود دارد، از مسائل مورد توجه مدیران است. در واقع هر تغییری که در نیاز محتوای مناسب در سایت اتفاق می‌افتد می‌تواند روند مدیریت آن را بهبود دهد. در بسیاری مواقع مدیران سایت نیاز دارند تا خودشان محتواهای موجود را کنترل کنند. به‌همین‌دلیل معرفی CMS برای برطرف کردن این نیاز اهمیت دارد. این نرم‌افزار شما را در ایجاد کردن یک سایت مطلوب کمک می‌کند.

اگر نیاز دارید در زمینه کاربرد، انواع ‌CMS، مزیت‌ها و موارد دیگر اطلاعاتی کسب کنید، مقاله پیش‌رو را مطالعه کنید. با باکیفیت‌تر کردن محتواهای سایت موقعیت بهتری در بازار خواهید داشت که برای رسیدن به این هدف همراه ما شوید تا با انواع سیستم مدیریت محتوا آشنا شوید و براساس نیاز خود بهترین را انتخاب کنید.

معرفی CMS به زبانی ساده

قبل از معرفی CMS باید بیان کرد که این سیستم اهمیت زیادی در رشد مشاغل داشته است. نرم‌افزاری که کمک زیادی به مدیران در بهبود محتوای سایت‌ و کنترل آن می‌کند. در واقع تاثیری که در زمینه بهبود روند ارائه محتوا دارد، بسیار چشم‌گیر است. این نرم‌افزار حتی برای کسانی که به زبان HTML نیز آشنایی ندارند، قابل استفاده است. به‌همین‌دلیل برای کنترل کردن محتوای متن خود در سایت دیگر نگران نداشتن تخصص خاصی در زمینه برنامه‌نویسی نخواهید بود.

شما به‌راحتی می‌توانید هرگونه تغییری را در متنی که در اختیار دارید، انجام دهید. در واقع محتوای سایت را خیلی آسان با شناختن سیستم مدیریت محتوا ویرایش، حذف، ایجاد کنید. با روی کار آمدن این نرم‌افزار بسیاری از مشکلات سایت‌ها و شبکه‌های مجازی با هزینه کمی برطرف شده است.

معرفی cms به زبان ساده

سیستمی برای مدیریت محتوا متن باز

این سیستم برای مدیریت کردن محتوا با کدهای باز برای همه افراد طراحی شده است. همچنین کدهای ارائه شده به‌صورت رایگان عرضه می‌شود. روش کار در این مورد از انواع CMS با نصب نرم‌افزار آن روی سیستم پیش می‌رود. سپس آن‌را در یک وب سرور بگذارید. همچنین باید در نظر داشته باشید که امکانات ارائه شده در این سیستم خیلی گسترده نیست. در واقع محدودیت‌های آن با اضافه شدن برخی از ماژول‌ها، افزونه‌ها و غیره برطرف می‌شود.

ازآن‌جایی‌که نرم‌افزار آن رایگان است، برای امکاناتی که باید اضافه شوند باید پول پرداخت کنید. به‌علاوه شما برای استفاده از موردی که به این نرم‌افزار می‌افزایید، نیاز به دانش کدنویسی دارید. در غیر این‌صورت باید با یک برنامه‌نویس همکاری داشته باشید. این کار کمک می‌کند تا با مشکلات کمتری در حین استفاده مواجه شوید.

wordpress و سایت ساز joomla از جمله این نوع نرم‌افزارهای منبع باز در مدیریت کردن محتوا هستند. در ادامه برای آشنایی بیشتر شما در زمینه انواع CMSهایی که با منبع باز می‌توانید استفاده کنید، توضیح داده‌ایم. این توضیحات در انتخاب شما کمک‌کننده خواهند بود.

انواع CMS و امکانات آن‌ها

سیستم‌هایی که برای مدیریت محتوا به‌کار می‌روند، براساس نحوه کارشان دسته‌بندی شده‌اند. با در نظر گرفتن دانش و مهارتی که دارید می‌توانید یکی از این سایت‌سازها را انتخاب کنید. همچنین با استفاده از نرم‌افزارها که در اختیار شما قرار دارند، هرگونه تغییر مورد نیاز را به‌وجود آورید. برای شناخت بیشتر در ادامه مطلب سعی شده است تا به توضیح انواع CMS بپردازیم.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس

وردپرس یکی از معروف‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوایی محسوب می‌شود که کار کردن با آن نیازی به کدنویسی ندارد. با کمک گرفتن از ویرایشگر گوتنبرگ می‌توانید، یک سایت وردپرسی بسازید و فعالیت‌های خود را در هر زمینه‌ای گسترش دهید. مزیتی که وردپرس را محبوب کرده است، هزینه‌بر نبودن آن و این‌که می‌توانید خیلی راحت کار کنید، است. علاوه‌بر این، برخی از متخصصان اعتقاد دارند که وردپرس امنیت کافی برای سایت ندارد که این مشکل با نصب افزونه‌های از پیش آماده شده قابل حل خواهد بود.

انواع cms

 

سیستم مدیریت محتوای جوملا

جوملا نیز یکی دیگر از انواع CMSها است که منبع باز به‌شمار می‌رود. اگر نیاز دارید که از قابلیت‌های بیشتری بهره ببرید، از این سیستم برای مدیریت محتوا استفاده کنید. ویژگی جذابی که برای جوملا در نظر گرفته شده است را می‌توان چند زبانه بودن آن دانست. همچنین شبکه‌های اجتماعی از آن استفاده می‌کنند؛ زیرا گزینه‌های پیشرفته‌ای برای مدیریت کردن محتوا و کاربران دارد. تفاوت آن با وردپرس در کارایی ضعیف آن است، اما از افزونه و قالب‌های زیادی در جوملا می‌توان استفاده کرد.

هر کدام از این سایت‌سازها را براساس نیاز و قابلیت‌هایی که دارند، می‌توانید به‌کار ببرید. اگر در ابتدای کار هستید و امنیت سایتی که دارید، چندان ضرری وارد نمی‌کند، کار با وردپرس راحت‌تر خواهد بود. در واقع تعداد زیادی از قابلیت‌های آن رایگان‌است و نیازی به هزینه کردن نخواهید داشت.

سیستم  مدیریت محتوا اختصاصی

اگر شما به‌دنبال سیستمی برای مدیریت کردن محتوای خود به شکل اختصاصی هستید نمی‌توانید به‌تنهایی آن را انجام دهید. در واقع در معرفی CMSهای اختصاصی می‌توان گفت که کدهای مخصوصی دارند. این کار توسط برخی شرکت‌ها با‌توجه‌به سفارش مشتری انجام می‌شود. این کدها برعکس وردپرس در اختیار عموم قرار نخواهد گرفت. به‌همین‌دلیل امنیت بیشتری نسبت به وردپرس وجود دارد. زبان پرکاربرد برای برنامه‌نویسی در این مورد از انواع CMS را می‌توان ASP.NET و PHP نام برد. همچنین پشتیبانی‌های لازم برای مشتریان نیز در آن در نظر گرفته می‌شود.

سیستم مدیریت محتوا اشتراکی

این سیستم نیز امکان مدیریت کردن محتواهای مورد نیاز در سایت را برای شما ایجاد خواهد کرد. امکاناتی که در سیستم SAAS وجود دارد، همانند Open Source است. تفاوت آن با سیستم مدیریت برای محتوا متنی باز را می‌توان دسترسی نداشتن به کدها نام برد. در واقع برای کار کردن با این نوع سیستم مدیریتی محتوا نیاز دارید که اشتراک داشته باشید. این اشتراک گرفتن‌ها از شرکت طراح سایت متغیر است، به‌صورت بسته محصولی، ماهیانه یا سالیانه عرضه می‌شود.

سایت ساز wix  از جمله این نوع سیستم‌های اشتراکی محسوب می‌شود. یکی از سایت‌سازهای جذاب است که کار با آن بسیار آسان خواهد بود. تنها با drag and drop کردن سایت برای شما ساخته می‌شود. همچنین می‌توانید اطلاعات مربوط به کار خود را به آن بدهید و سایتی دلخواه را تحویل بگیرید.

هر یک از انواع CMSهایی که برای آشنایی بیشتر شما ارائه شده‌اند، باعث بهینه شدن سایت مدنظر می‌شوند. در واقع با کمک گرفتن از این نرم‌افزارها می‌توانید با‌توجه‌به نیازهای بازار در حیطه کاری خود فعالیت کنید. هر تغییری که نیاز داشته باشید را براساس قابلیت‌هایی که در معرفی CMSها ارائه کردیم، انتخاب و اجرا کنید.

با کمک گرفتن از سیستم مدیریتی محتوا در سایت به هدف خود می‌رسید.

آشنایی با سیستم مدیریت محتوا

آشنایی با برخی از CMS ها

علاوه‌بر سایت‌‌سازهایی که توضیح‌ دادیم، موارد دیگری هستند که به‌صورت مختصر و برای آشنایی بیشتر شما آورده‌ایم. نیاز است برای انتخاب بهترین سایت‌ساز به مواردی که اشاره می‌شود، بیشتر دقت کنید تا هزینه مازادی را پرداخت نکنید.

  • سایت سازshopyfiy ، مناسب‌ برای پلتفرم تجارت الکترونیک، عدم داشتن محدودیت در ارائه محصول در کانال‌های مختلف برای فروش
  • سایت‌ساز Weebly‌، اقتصادی و داشتن کاربری آسان، مناسب برای فروشگاه‌های کوچک، نیاز به حداقل نگهداری و تعمیرات

این سیستم‌های مدیریتی محتوا کاربردهای متنوعی دارند و همین موضوع به برطرف شدن نیاز شما کمک می‌کند. در واقع تنوع موجود در این سایت‌سازها باعث شده است که براساس توانایی و قابلیت مورد نیاز، استفاده شوند. همچنین تاثیرات زیادی را در گسترش دادن فعالیت‌های تجاری در دنیای مجازی دارند.

عوامل مهم در انتخاب سیستم مدیریت محتوا مناسب

بهترین راهی که می‌توانید برای انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای سایت در نظر بگیرید، بررسی کلیت کار است. با آگاهی داشتن از موارد مورد نیاز کاربران می‌توانید اقدام به انتخاب مناسب‌ترین سیستم در بین انواع CMS بپردازید. در ادامه به عواملی که در تصمیم‌گیری شما کمک می‌کند، پرداخته‌ایم.

  • شناخت کارکرد هر یک از انواع سیستم‌های مدیریت کردن محتوا در سایت
  • بررسی کردن نیاز کاربران سایت
  • امکانات، قالب‌های موجود در هر سیستم
  • میزان امنیت مورد نیاز برای سایت

با در نظر داشتن این عوامل دید بهتری نسبت به تجارت خود در فضای مجازی خواهید داشت. باید توجه کنید که بی‌اهمیت بودن به این مسائل باعث عدم رشد و موفقیت سایت می‌شود. در واقع این سیستم قابلیت‌های زیادی را برای فعالیت شما ارائه می‌کند که هزینه‌ زیادی را ایجاد نخواهد کرد.

انتخاب بهترین cms

دلایل به‌ کار بردن سیستم مدیریت محتوا

افراد زیادی هستند که برای راه‌اندازی سایت علم و دانش برنامه‌نویسی قوی دارند، اما برعکس این موضوع نیز وجود دارد. خیلی از صاحبان حرفه‌های کوچک هیچ‌گونه اطلاعاتی یا علاقه‌ای به یادگیری کدنویسی ندارند. در نتیجه معرفی CMS باعث می‌شود تا این افراد بتوانند به سادگی آب خوردن سایت داشته باشند. دلایلی وجود دارد که استفاده از این سیستم مدیریتی را مطلوب می‌کند که در ادامه توضیح داده‌ایم.

  • عدم نیاز به دانش خاصی در زمینه برنامه‌نویسی برای حضور در دنیای مجازی
  • استفاده هم‌زمان چندین کارمند از سیستم مورد نظر و بهبود دادن کار به‌صورت تیمی
  • وجود افزونه‌هایی مورد نیاز در زمینه‌های ایجاد تصاویر، سفارشی کردن عنوان صفحه، بهینه شدن زمان بارگذاری
  • بهبود یافتن موقعیت سایت در رتبه گوگل

این عوامل می‌توانند باعث شوند شما برای حضور داشتن مشاغل خود در وسعت بیشتری از سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید. در واقع برای افرادی تجربه‌ای در زمینه مشکلات کاری ندارند، بسیار سودمند است. شما با ایجاد یک سایت مناسب و محتوای کاربردی موقعیت‌های زیادی را می‌توانید در دنیای کاری خود تجربه کنید.

نحوه کار سیستم مدیریت محتوا

نحوه کار کردن سیستم مدیریت محتوا را می‌توان در 4 مرحله توضیح داد که قابل درک باشند. با فهم بهتر این عملکرد می‌توانید به‌درستی برای سایت خود تغییرات مورد نیاز را از ابتدا در نظر بگیرید. به‌علاوه در چه مرحله‌ای، چه اتفاقی برای مطالب و محتوا خواهد افتاد را به‌صورت شفاف نشان می‌دهد. در ادامه مقاله توضیح مراحل خیلی خلاصه گفته شده است.

مرحله اول؛ ایجاد کردن محتوا در وب ‌سایت

محیطی که سیستم مدیریت محتوا در آن وجود دارد، نیازی به دانش و تخصص برنامه نویسی نیست. به همین‌دلیل می‌توانید صفحه سایت خود را خیلی راحت ایجاد کنید. در واقع تعیین می‌کنید که کدام صفحه برای کاربر نمایش داده شود. همچنین می‌توانید هر محتوایی که در سایت قرار است، اضافه شود را کنترل و مدیریت کنید.

دومین مرحله؛ مدیریت کردن محتوا

همه صفحات موجود در CMS وارد هسته مرکزی آن می‌شوند. این مکان قابلیت پیگیری کردن تغییرات در هر زمان را دارد. همچنین بررسی‌ها توسط تیم متخصص در مورد محتوای متن انجام می‌شود و در نهایت در سایت قرار خواهد گرفت. به‌علاوه شما می‌توانید تمامی این مدیریت کردن‌ها را به‌صورت سیستمی انجام دهید.

سومین مرحله؛ انتشار دادن مطالب

وقتی مرحله قبلی با دقت انجام شود، حالا زمان انتشار دادن مطالب تایید شده است. این مرحله براساس نیاز و اولویت صفحات در سایت نشان داده خواهد شد. همچنین اجرای انتشار مطلب‌ها در سایت خودکار انجام می‌شود و تنها نیاز شما تسلط بر مطالب موجود در سایت است.

مرحله آخر؛ نمایش دادن مطالب مورد نظر در سایت

سیستم مدیریت محتوا این قابلیت را دارد که در تمامی مرورگرها نمایش داده شود. ویژگی‌هایی که در این سیستم تعبیه شده است باعث افزایش کیفیت و تاثیرات مثبت خواهد شد. همچنین سایت شما زمانی‌که با سیستم مدیریت محتوا اجرایی شود می‌تواند پویا بودن یا خاصیت ریسپانسیو را نیز داشته باشد.

با اطلاع داشتن از مراحل موجود این امکان برای شما فراهم می‌شود تا فرآیند انتشار مطالب بهتری را تجربه کنید. در واقع هر نوع بهبودی در روند سیستم مدیریت محتوا به بالا بردن سایت در گوگل کمک می‌کند. همچنین چگونگی کار کردن در این سیستم با شناخت مراحل آن راحت‌تر خواهد بود.

CMS تاثیر زیادی در موفقیت یک شغل جدید می‌گذارد.

مزایا cms

مزایای CMS چیست ؟

استفاده از سیستمی مناسب برای مدیریت محتوا باعث موفقیت بیشتر در کار خواهد شد. در واقع نقش مهمی که در ایجاد رضایت مشتریان دارد. در نتیجه افراد بیشتری اقدام به استفاده از آن می‌کنند. با در نظر گرفتن فوایدی که در ادامه به آن پرداخته‌ایم، ضرورت کار کردن با سیستم مدیریت کردن محتوا را بیشتر می‌کند.

  • ساده‌ شدن مراحل در طراحی سایت
  • کاهش دادن خطا در ارائه مطالب تکرار شده
  • بالا رفتن امنیت در حین کار کردن
  • حمایت از استراتژی مورد نظر سازمان یا شخص
  • هزینه‌های نگهداری اندک سایت
  • امکان رشد دادن و گسترش سایت

مطالبی که در مورد فایده این سیستم ارائه شد، نشان‌دهنده استفاده به‌موقع از آن است. قبل از هر فعالیتی در زمینه مدیریت محتوای سایت تاثیرات مثبت موجود در این سیستم را بررسی کنید. قطعا نظر شما نسبت به این روند کنترل کردن محتوا تغییر خواهد کرد.

فوایدی که سیستم مدیریت محتوایی برای شما دارد، بسیار زیاد است.

سیتسم مدیریت محتوا

سخن آخر

به‌کار گرفتن انواع CMS بسیاری از مشکلات را در شروع کار با سایت برطرف می‌کند. در صورت عدم اطمینان به کیفیت مدیریت محتوا توصیه می‌شود تا مطالب معرفی CMS را بخواند. مشکلاتی که برای راه‌اندازی در سایت‌ها وجود دارد با استفاده از این سیستم کمتر خواهد شد. همچنین با وجود انواع آن خیال شما در انتخاب بهترین سیستم راحت‌تر می‌شود. هدف شما در دستیابی به یک جایگاه منحصر‌به‌فرد در ‌گوگل را فراهم می‌کند.

اگر در انتخاب CMS مناسب برای وب‌سایت خود در اصفهان نیاز به کمک دارید، می‌توانید از متخصصان طراحی سایت در اصفهان کمک بگیرید.

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.